Loading...

Η μέθοδος Petillant-Naturel ή Methode Ancestrale είναι η παλαιότερη μεθόδος για την παραγωγή αφρώδους οίνου και προέρχεται από τη Γαλλία. Τα κρασιά που παράγονται με τη μέθοδο αυτή ονομάζονται Petillant Naturel ή “Pet-nat”.  Το κρασί που προκύπτει είναι συνήθως θολό και αφιλτράριστο και εμφιαλώνεται με πώμα “crown”.

Ποικιλιακή σύνθεση: Αγιωργίτικο 100%

Κατηγορία: Ξηρός Αφρώδης Ροζέ Οίνος

Προέλευση Αμπελώνων: Συνεργαζόμενοι αμπελώνες περιοχή Ασπρόκαμπου Νεμέας

Ηλικία φυτών (μέσος όρος): 40 έτη

Στρεμματικές αποδόσεις: 600 Κg/στρ (6tn/ha)

Hμερομηνίες τρύγου: Πρώτο δεκαπενθήμερο Οκτώβρη

Οινοποίηση: Αποραγισμός και προζυμωτική εκχύλιση στους 8°C για 4 - 6 ώρες. Όλες οι υπόλοιπες κατεργασίες ακολουθούν τα στάδια της λευκής οινοποίησης. Το κρασί εμφιαλώνεται πριν ολοκληρωθεί η κυρίως ζύμωση, χωρίς την προσθήκη δευτερογενών ζυμών ή σακχάρων. Η ολοκλήρωση της ζύμωσης δημιουργεί CO2 στη φιάλη, συνεπώς φυσικές φυσαλίδες. H διαδικασία αφαίρεσης του ιζήματος (disgorging) γίνεται χειρονακτικά. Η παρουσία μικρής ποσότητας ιζήματος είναι φυσιολογική.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Ελαφρώς θολό στην όψη, δροσιστικό και φρουτώδες, με απαλό ροδί χρώμα και ντελικάτες φυσαλίδες

Αρμονία γεύσεων: Απολαύστε το φρέσκο, ως απεριτίφ, αλλά και συνοδεύοντας πιάτα με βάση τη φρέσκια ντομάτα, όπως ζυμαρικά και πίτσα. Σερβίρεται στους 8-10°C.

Αλκοολικός τίτλος: 12.5%