Οι αμπελώνες βρίσκονται στην καρδιά του μεσογείτικου κάμπου, νοτιοανατολικά της Παιανίας Αττικής. Στη θέση “Πέλκεζι” καλλιεργούνται οι διεθνείς ποικιλίες Chardonnay, Merlot και Cabernet Sauvignon. Στη θέση “Γκρόπεζα” καλλιεργούνται οι ελληνικές ποικιλίες Σαββατιανό και Ροδίτης.
Το κλίμα της περιοχής των Μεσογείων χαρακτηρίζεται μεσογειακό με ήπιους χειμώνες και θερμά καλοκαίρια. Ο αμπελώνας μας γειτνιάζει με τη θάλασσα (παραλία Αρτέμιδας και Βραυρώνας) από την ανατολική πλευρά, ενώ από τη δυτική με το όρος Υμηττός (ύψος 1026 μέτρα). Η θαλάσσια αύρα και ο δροσερός αέρας που έρχεται από τον Υμηττό μαλακώνουν τις υψηλες θερμοκρασίες του καλοκαιριού και διατηρούν την υγρασία της ατμόσφαιρας ψηλά. Χάρη στο μικροκλίμα (terroir) της περιοχής, παράγονται υγιή σταφύλια εξαιρετικής ποιότητας. Oι ετήσιες ώρες ηλιοφάνειας στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής είναι κατά μέσο όρο 2.900, ενώ η ετήσια βροχόπτωση δε ξεπερνά τα 415 mm.
Το έδαφος της Αττικής χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία ως προς τη σύστασή του. Τα κυρίαρχα στοιχεία είναι η άργιλος, το πυρίτιο και ο ασβεστόλιθος. Το υψόμετρο των αμπελώνων είναι από 120 έως 180 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας και ο προσανατολισμός τους από Βορρά προς Νότο. Η φύτευση του αμπελώνα έχει γίνει με υποστηλώσεις σε γραμμικό σύστημα, με αποστάσεις 2,5 μέτρων μεταξύ των σειρών για πλήρη αερισμό και άριστη έκθεση στον ήλιο. Το επικλινές έδαφος με καλή αποστράγγιση, η μεγάλη ηλιοφάνεια της Αττικής και ο προσανατολισμός του αμπελώνα, σε συνδυασμό με το μεράκι του καλλιεργητή, επηρρεάζουν καθοριστικά για ένα άριστο αποτέλεσμα των παραγόμενων οίνων του "Αμπελώνα Παπαχρήστου".