Loading...

ΚΕΛΛΑΡΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

PET NAT ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ ΧΩΡΙΣ ΘΕΙΩΔΗ (Limited Production)

 

Η μέθοδος Petillant-Naturel ή Methode Ancestrale είναι η παλαιότερη μεθόδος για την παραγωγή αφρώδους οίνου και προέρχεται από τη Γαλλία. Τα κρασιά που παράγονται με τη μέθοδο αυτή ονομάζονται Petillant Naturel ή “Pet-Νat”.  Το κρασί που προκύπτει είναι συνήθως θολό και αφιλτράριστο και εμφιαλώνεται με πώμα “crown”.

 

Ποικιλιακή σύνθεση: Σαββατιανό 100%

Κατηγορία: Ξηρός Αφρώδης Λευκός Οίνος

Προέλευση Αμπελώνων: Παιανία Αττικής

Ηλικία φυτών (μέσος όρος): 30 έτη

Στρεμματικές αποδόσεις: 600 Κg/στρ (6tn/ha)

Hμερομηνίες τρύγου: Πρώτο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου

Οινοποίηση: Τα σταφύλια μεταφέρονται στο οινοποιείο σε τελάρα των 20 Kg. Ακολουθεί αποραγισμός με προζυμωτική εκχύλιση στους 10°C για 8 ώρες, ελαφρά πίεση, στατική απολάσπωση και ζύμωση στους 16°C σε ψυχόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές. Το κρασί εμφιαλώνεται πριν ολοκληρωθεί η κυρίως ζύμωση, χωρίς την προσθήκη δευτερογενών ζυμών ή σακχάρων. Η ολοκλήρωση της ζύμωσης δημιουργεί CO2 στη φιάλη, συνεπώς φυσικές φυσαλίδες. Η διαδικασία αφαίρεσης του ιζήματος (disgorging) γίνεται χειρονακτικά. Η παρουσία μικρής ποσότητας ιζήματος είναι φυσιολογική. Δεν περιέχει θειώδη.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Ελαφρώς θολό στην όψη και χρυσή απόχρωση με πρασινωπές ανταύγειες. Πικάντικο με δροσιστική οξύτητα και ντελικάτες φυσαλίδες.

Αρμονία γεύσεων: Απολαύστε το μόνο του ως απεριτίφ ή συνοδεύστε το με ένα μεγάλο εύρος εδεσμάτων, από ριζότο με τρούφα μέχρι όστρακα με φρέσκο λεμόνι. Σερβίρεται στους 8-10°C.

Αλκοολικός τίτλος: 13.8%