ΚΕΛΛΑΡΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ
Ποικιλιακή σύνθεση: Σαββατιανό 100%
Κατηγορία: Ξηρός λευκός
Προέλευση Αμπελώνων: Παιανία Αττικής
Ηλικία φυτών (μέσος όρος): 30 έτη
Στρεμματικές αποδόσεις: 900 Κg/στρ (9 tn/ha)
Hμερομηνίες τρύγου: Πρώτο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου.
Οινοποίηση: Τα σταφύλια μεταφέρονται στο οινοποιείο σε τελάρα των 20 Kg. Ακολουθεί αποραγισμός με προζυμωτική εκχύλιση στους 10°C για 8 ώρες, ελαφρά πίεση, στατική απολάσπωση και ζύμωση στους 16°C σε ψυχόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές. Σύντομη ωρίμανση πάνω στις φίνες οινολάσπες με άμεση εμφιάλωση μέσα στον χρόνο παραγωγής.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Έντονες πρασινωπές ανταύγειες και αρώματα ώριμων λευκόσαρκων φρούτων, λεμονανθού και εσπεριδοειδών. Ζωντανό, με καλή οξύτητα και επίγευση.
Αρμονία γεύσεων: Απολαύστε το με ορεκτικά, σαλάτες και θαλασσινούς μεζέδες. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Αλκοολικός τίτλος: 12,5%
ΒΡΑΒΕΙΑ / ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Χάλκινο μετάλλιο - WINE OLYMP AWARDS 2017
Χάλκινο μετάλλιο - THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION 2017
Seal of Approval - AWC VIENNA INTERNATIONAL WINE CHALLENGE 2017