Loading...
ΚΕΛΛΑΡΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
PET NAT ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ (Limited Production)
 
Η μέθοδος Petillant-Naturel ή Methode Ancestrale είναι η παλαιότερη μεθόδος για την παραγωγή αφρώδους οίνου και προέρχεται από τη Γαλλία. Τα κρασιά που παράγονται με τη μέθοδο αυτή ονομάζονται Petillant Naturel ή “Pet-Nat”.  Το κρασί που προκύπτει είναι θολό και αφιλτράριστο και εμφιαλώνεται με πώμα “crown”.
 
Ποικιλιακή σύνθεση: Μαλαγουζιά 100%
 
Κατηγορία: Ξηρός Αφρώδης Λευκός Οίνος
 
Προέλευση Αμπελώνων: Μαρκόπουλο Αττικής
 
Ηλικία φυτών (μέσος όρος): 15 έτη
 
Στρεμματικές αποδόσεις: 600 Κg/στρ (6tn/ha)
 
Hμερομηνίες τρύγου: Δεύτερο δεκαπενθήμερο Αυγούστου
 
Οινοποίηση: Τα σταφύλια μεταφέρονται στο οινοποιείο σε τελάρα των 20 Kg. Ακολουθεί αποραγισμός με προζυμωτική εκχύλιση στους 10°C για 24 ώρες, ελαφρά πίεση, στατική απολάσπωση και ζύμωση στους 16°C σε ψυχόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές. Το κρασί εμφιαλώνεται πριν ολοκληρωθεί η κυρίως ζύμωση, χωρίς την προσθήκη δευτερογενών ζυμών ή σακχάρων. Η ολοκλήρωση της ζύμωσης δημιουργεί CO2 στη φιάλη, συνεπώς φυσικές φυσαλίδες. Η διαδικασία αφαίρεσης του ιζήματος (disgorging) γίνεται χειρονακτικά. Η παρουσία μικρής ποσότητας ιζήματος είναι φυσιολογική.
 
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Ελαφρώς θολό στην όψη και λευκοκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Μέτρια οξύτητα με αρώματα εξωτικών φρούτων και νότες βοτάνων.
 
Αρμονία γεύσεων: Απολαύστε το μόνο του ως απεριτίφ ή συνοδεύστε το με οστρακοειδή, πράσινες σαλάτες και τάρτες φρούτων. Σερβίρεται στους 8-10°C.
 
Αλκοολικός τίτλος: 12%