Loading...

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ORO CABERNET SAUVIGNON

Ποικιλιακή σύνθεση: Cabernet Sauvignon 40% - Merlot 60%

Κατηγορία: Ξηρός Ερυθρός

Προέλευση Αμπελώνων: Σπάτα Αττικής

Ηλικία φυτών (μέσος όρος): 25 έτη

Στρεμματικές αποδόσεις: 800 Κg/στρ (8 tn/ha)

Hμερομηνίες τρύγου: Δεύτερο δεκαπενθήμερο Αυγούστου.

Οινοποίηση: Τα σταφύλια μεταφέρονται στο οινοποιείο σε τελάρα των 20 Kg. Ακολουθεί αποραγισμός με αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές στους 24°C για 14 ημέρες. Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση. Ωρίμανση σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια δεύτερης χρήσης 225lt για 8 μήνες και στη συνέχεια στη φιάλη στην κάβα μας για τουλάχιστον 6 μήνες.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Έντονο χρώμα, βιολετί ανταύγειες, ευχάριστα αρώματα κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών.

Αρμονία γεύσεων: Aπολαύστε το με κόκκινα κρέατα, αλλαντικά και πικάντικα τυριά. Σερβίρεται στους 16-18°C.

Αλκοολικός τίτλος: 13.5%

 

*TIPS: Προτείνεται το άνοιγμα του φελλού με ανοιχτήρι "κλέφτης" και προσεκτική μετάγγιση του κρασιού σε καράφα (decanter), κατά προτίμηση με σούρωμα.