Loading...

ΚΕΛΛΑΡΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

ΡΕΤΣΙΝΑ

Ποικιλιακή σύνθεση: Σαββατιανό 100%

Κατηγορία: Ξηρός λευκός - Ονομασία Κατά Παράδοση

Προέλευση Αμπελώνων: Παιανία Αττικής

Ηλικία φυτών (μέσος όρος): 30 έτη

Στρεμματικές αποδόσεις: 900 Κg/στρ (9 tn/ha)

Hμερομηνίες τρύγου: Πρώτο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου.

Οινοποίηση: Τα σταφύλια μεταφέρονται στο οινοποιείο σε τελάρα των 20 Kg. Ακολουθεί αποραγισμός με προζυμωτική εκχύλιση στους 10°C για 8 ώρες, ελαφρά πίεση, στατική απολάσπωση και ζύμωση στους 16°C σε ψυχόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές με προσθήκη μικρής ποσότητας επιλεγμένης ρητίνης πεύκου. Σύντομη ωρίμανση πάνω στις φίνες οινολάσπες.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:  Ανάλαφρη με μικρή δόση ρητίνης και αρώματα εσπεριδοειδών και μαστίχας. Ήπια μεταλλικότητα και μακρά επίγευση.

Αρμονία γεύσεων: Απολαύστε το με μεσογειακούς μεζέδες, ψαρικά αλλά και πανσέτα στη σχάρα. Σερβίρεται στους 10-12°C.

Αλκοολικός τίτλος: 12,5%