ΚΕΛΛΑΡΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
ΡΕΤΣΙΝΑ
Ποικιλιακή σύνθεση: Σαββατιανό 100%
Κατηγορία: Ξηρός λευκός - Ονομασία Κατά Παράδοση
Προέλευση Αμπελώνων: Παιανία Αττικής
Ηλικία φυτών (μέσος όρος): 30 έτη
Στρεμματικές αποδόσεις: 900 Κg/στρ (9 tn/ha)
Hμερομηνίες τρύγου: Πρώτο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου.
Οινοποίηση: Τα σταφύλια μεταφέρονται στο οινοποιείο σε τελάρα των 20 Kg. Ακολουθεί αποραγισμός με προζυμωτική εκχύλιση στους 10°C για 8 ώρες, ελαφρά πίεση, στατική απολάσπωση και ζύμωση στους 16°C σε ψυχόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές με προσθήκη μικρής ποσότητας επιλεγμένης ρητίνης πεύκου. Σύντομη ωρίμανση πάνω στις φίνες οινολάσπες.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Ανάλαφρη με μικρή δόση ρητίνης και αρώματα εσπεριδοειδών και μαστίχας. Ήπια μεταλλικότητα και μακρά επίγευση.
Αρμονία γεύσεων: Απολαύστε το με μεσογειακούς μεζέδες, ψαρικά αλλά και πανσέτα στη σχάρα. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Αλκοολικός τίτλος: 12,5%